Κοπή πίτας Συνύπαρξης με ξένες ΜΚΟ

Γ.Παναγή 5, Νεάπολη, 81100 Μυτιλήνη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μυτιλήνη 1/1/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον οικείο για τους εθελοντές χώρο της παραλίας στο τέρμα Κρατήγου, όπου καθημερινά συναντούνται οι προσφέροντες βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, έκοψαν ανήμερα Πρωτοχρονιά το πρωί την πίτα τους τα μέλη της «Συνύπαρξης».

Παρά το τσουχτερό κρύο, τα μέλη της «Συνύπαρξης» έδωσαν μαζί με τις ευχές τους στους πολλούς ξένους των ΜΚΟ από διαφορετικές χώρες την ευκαιρία να μάθουν τα πρωτοχρονιάτικά έθιμα του νησιού μας και να γευτούν τα παραδοσιακά γλυκά που τους πρόσφεραν. Μια συγκινητική λιτή και ανθρώπινη γιορτή, που εκτιμήθηκε αφάνταστα από τους ξένους εθελοντές, ανάμεσά τους και ο διεθνούς φήμης κινέζος εικαστικός καλλιτέχνης Αϊ Γουέϊ Γουέϊ. Το «φλουρί» της βασιλόπιτας έπεσε στην Ολλανδική Οργάνωση “BOAT REFUGESS,”μέλη της οποίας διασώστες, γιατροί και άλλοι, εδώ και πολύ καιρό δραστηριοποιούνται στον παραλιακό δρόμο Μυτιλήνης – Κρατήγου.

Τα μέλη της Συνύπαρξης έκφρασαν κι αυτά ευχαριστίες και την απέραντη εκτίμησή

τους ξένους εθελοντές. Χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλες τις γωνιές του

κόσμου έρχονται στο νησί μας με δικά τους έξοδα, ξοδεύουν εδώ τις άδειες από τις

δουλειές τους, τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, για να βοηθήσουν τους

πρόσφυγες. Αυτούς θέλησε να τιμήσει σήμερα η Συνύπαρξη με τη συμβολική

πρωτοχρονιάτικη γιορτή που διοργάνωσε .

Μεταφραστής - Translator

Greek English French German Italian Persian Turkish