Επιστολή της Συνύπαρξης σε Υπουργεία για τη βίζα βραχείας διαμονής
30 Μαρτίου 2023
«Koudelka ‑ Διασχίζοντας τον ίδιο ποταμό»
20 Απριλίου 2023

Η «Συνύπαρξη & Επικοινωνία στο Αιγαίο» ανταποκρίθηκε άμεσα στην καταστροφή που προκλήθηκε από τους ισχυρούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Μετά την αποστολή δεμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς (https://siniparxi-epikoinonia.gr/αποστολή-δεμάτων-σε-τουρκία-συρία), ο σύλλογος απέστειλε οικονομική βοήθεια σε οργανώσεις που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται σήμερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Δυο χιλιάδες ευρώ (2.000€) συγκεντρώθηκαν από εισφορές με τη διοργάνωση στοχευμένων εκδηλώσεων στα πλαίσια  του προγράμματος «Του κόσμου οι κουζίνες», μια με συριακό και μια με τουρκικό φαγητό αντίστοιχα.

Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε ως εξής:

  • χίλια ευρώ (1.000€) στάλθηκαν στις οργανώσεις «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και «INTERSOS» για την υποστήριξη του έργου τους στη Συρία,
  • χίλια ευρώ (1.000€) απεστάλησαν προς την Τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση«ahbap», έναν ανεξάρτητο οργανισμό με παρουσία από την πρώτη στιγμή στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Δια του παρόντος επιθυμούμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όσους πιστεύουν και συμβάλλουν ενεργά στο έργο μας με τις πολύτιμες εισφορές τους.

Περισσότερα για τις οργανώσεις:

https://msf.gr
https://www.intersos.gr
https://ahbap.org