Εκδήλωση για παιδιά προσφύγων στο ξενοδοχείο SILVER BAY
5 Ιανουαρίου 2016
Κάλεσμα από τη Συνύπαρξη
16 Ιανουαρίου 2016

                                                                                     Μυτιλήνη 7/1/16

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τιμή στον Γιώργο Παπαπορφυρίου

 

Ανήμερα Πρωτοχρονιά ήταν, που μας ήλθε το άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Παπαπορφυρίου, που πάγωσε τις καρδιές και τις σκέψεις όλων μας, περισσότερο κι από το τσουχτερό κρύο εκείνης της μέρας. Ούτε μήνα δεν κράτησε η περιπέτεια της υγείας του, με την μετάβασή του στην Αθήνα, για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα που του παρουσιάστηκε με την χολή του! Μεγάλη απώλεια για την «Συνύπαρξη» ο αναπάντεχος χαμός του Γιώργου, του αγαπημένου μας «Πόρφυ», όπως χάρη συντομίας τον αποκαλούσαμε χρόνια τώρα. Ιδρυτικό μέλος της «Συνύπαρξης», χρημάτισε πολλές φορές Πρόεδρος του Δ.Σ. της, συμμετέχοντας αδιάλειπτα και ενεργά σε κάθε δράση της, στα 18 χρόνια που λειτουργεί. Αναμφισβήτητα κοινωνικό άτομο, με ισχυρή παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι, στην Αυτοδιοίκηση, στην Εκπαίδευση και σε άλλες συλλογικότητες, όπως το «Χωριό του όλοι μαζί», υπήρξε ο «στρατοπεδάρχης» όταν πρωτοάνοιξε το πρώην ΠΙΚΠΑ για τους μετανάστες , αλλά και την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, της οποίας υπήρξε πρόεδρος ως τον θάνατό του. Τον χαρακτήριζε η ηρεμία, ο συγκροτημένος τρόπος σκέψης και το γνωστό στο νησί μας ως «Αγιασσώτικο φλέγμα» με αίσθηση δηλαδή του λεπτού χιούμορ, συνεργάσιμος με όλους και αγαπητός σε όλους.

Ο θάνατός του, ειδικά για την «Συνύπαρξη» συνιστά οδυνηρή απώλεια και δυσαναπλήρωτο κενό . Τα μέλη της Κίνησης συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζουν με συγκίνηση τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Παράλληλα στη μνήμη του και προς τιμή του, την Κυριακή 10 Ιαν.16, στις 1 μμ, παραθέτουν γεύμα σε κάθε συμπολίτη – συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη (έλληνα ή ξένο) στο λιμάνι της Μυτιλήνης, απέναντι από την κύρια είσοδο του Τελωνείου.

Παρακαλούνται όσοι τιμούν την μνήμη του, να υποστηρίξουν και πλαισιώσουν με την παρουσία τους την δημόσια αυτή δράση της «Συνύπαρξης».