ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03.06.2013
2 Ιουνίου 2013
ΟΔΗΓΟΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
16 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ στο Αιγαίο

Ικτίνου 2 ΜΥΤΙΛΗΝΗ, τηλ – φαξ 22510.23181

 

Προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο

Μυτιλήνη, 25.06.2013

Σεβασμιότατε,

Τα μέλη της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ», εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, προσπαθούν:

  • με διάφορες δράσεις να αμβλύνουν τις αντιθέσεις και να προωθούν την ειρήνη, την φιλία και συνεργασία, σε επίπεδο πολιτών, μεταξύ ελλήνων και τούρκων στις δύο πλευρές του Αιγαίου,
  • αλλά και να παρέχουν βοήθεια, ηθική και υλική, στους μετανάστες, που αποτελούν μία νέα πραγματικότητα στην κοινωνία μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζετε τις προσπάθειές μας, σε ορισμένες μάλιστα από τις οποίες, μας σταθήκατε αρωγός. Αρωγός επίσης στάθηκε πολλές φορές και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, τόσο σε εκδηλώσεις στην Τουρκία, όσο και το κυριότερο στην προσπάθειά μας, που αναλάβαμε μαζί με άλλες οργανώσεις της Λέσβου, να σιτίζουμε μετανάστες και απόρους συμπολίτες μας.

Με έκπληξη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, απομακρύνεται με εντολή σας από τα καθήκοντά του. Ασφαλώς και «δεν μας πέφτει λόγος», ούτε έχουμε γνώμη για τα διοικητικά της Εκκλησίας. Γνωρίζουμε, όμως, ότι ιδιαίτερα στην Μονή του Προφήτη Ηλία στις Καμάρες Μυτιλήνης, ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος, με την συνδρομή ενοριτών και εθελοντών παράγει σπουδαίο κοινωνικό έργο, από το οποίο επωφελούνται πλείστοι όσοι αναγκεμένοι συμπολίτες μας. Νομίζουμε ότι ιδιαίτερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο ελληνικός λαός θα ήταν πραγματικά κρίμα, τέτοιες δομές αλληλεγγύης να σταματήσουν την κοινωνική τους προσφορά.

Για το λόγο  αυτό θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, να αντιμετωπίσετε με επιείκεια τον Αρχιμανδρίτη – στη περίπτωση που του καταλογίζετε τα όποια διοικητικά ή άλλα «παραπτώματα» – ώστε να συνεχίσει, μέσα από τα καθήκοντά του στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, το φιλανθρωπικό του έργο.

Με σεβασμό

      Η πρόεδρος                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Νέλη Χατζηδάκη – Παυλή                                                              Στρατής Πόθας