Το φαγητό εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα
12 Μαΐου 2021
Μια αγκαλιά για τη Λέσβο – Αντισώματα
18 Μαΐου 2021
Αρχές του Σεπτέμβρη 2020 ήταν. Είχα επιστρέψει λίγες μέρες πριν από το νησί της Λέσβου. Έπινα καφέ με έναν από τους καλύτερους φίλους στην Αμαλιάδα και ” χτυπάει” το τηλέφωνο. Frank Panx Romana έγραφε η οθόνη του κινητού. Τον Φράνκι τον γνωρίζω από την μουσική του,το συγκρότημα, το κίνημα. Έτρεχα στις συναυλίες, στα πάρκα, στις πλατείες, στα πανεπιστήμια. Οι δίσκοι βινυλίου είχαν λιώσει στο πλατό μου. Ακόμα και όταν φίλοι με καλούσαν να παίξω μουσική σε πάρτυ τους κουβαλούσα πάντα μαζί μου κι ας μην γούσταραν κάποιοι. Το παράξενο είναι ότι ποτέ δεν έχουμε συναντηθεί ούτε για κουβέντα από κοντά. Μιλούσαμε όμως. Μιλούσαμε μέσα από το καθαρό πνεύμα μας. Τις καθαρές απόψεις. Πολλά είπα…Να συνεχίσω με την τηλεφωνική συνομιλία. Χρήστο, πες μου τι μπορούμε να κάνουμε για τους Ανθρώπους της Λέσβου; Για τους πρόσφυγες, τους κατοίκους που στέκουν εκεί και βοηθούν. Πρέπει κάτι να κάνουμε. Σαστισμένος και έκπληκτος του απάντησα, ρε φίλε με τιμάς που ρωτάς εμένα. Μπορούμε πολλά να κάνουμε. Όλοι μαζί. Μουσικοί, δημιουργοί, καλλιτέχνες. Αρκεί να καταλάβουμε τη δύναμή μας.
Πέρασαν μήνες, τηλέφωνα, επαφές, αγωνίες, ” χασίματα”, όμως ποτέ δεν κάναμε πίσω. Βήμα βήμα τα κατάφεραν οι φίλοι μου !!
Η πανδημία του Covid19 μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα σχέδια για ένα live. Όμως τίποτα δεν μας σταμάτησε.
Οι άνθρωποι της Λέσβου, οι πρόσφυγες, οι αλληλέγγυοι ολόκληρης της Μητέρας Γης, θα μάθουν, θα ακούσουν, θα δουν, θα δηλώσουν παρόντες !!!!
17 Μαϊου όλοι θα στηρίξουν την Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο – Siniparxi !!!
Μέσα από τις λέξεις αυτές, θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν !!! Το παράξενο είναι ότι εδώ και χρόνια τους ακούω, τους μιλώ από το διαδίκτυο, τους έχω δει – ακούσει σε συναυλίες αλλά, δεν τους έχω γνωρίσει με τον τρόπο που λέμε ” από κοντά”.
Καμία σημασία. Αυτό είναι σημαντικό, η εμπιστοσύνη και η επιλογή τους να βάλουν ένα ” λιθαράκι νότας”.
Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη!!! 🙏🙏
Σας ευχαριστώ όλους, και να ξέρετε ότι σας ευχαριστούν και χιλιάδες άνθρωποι!!! 🙏🙏
Χρίστος Λιακόπουλος