Αφρικανοί πρόσφυγες-μετανάστες στο Ακράσι με την Συνύπαρξη

Συμπαράσταση στον καθηγητή Τζεμ Τερζί
17 Ιουλίου 2017
Συνεργασία της Συνύπαρξης με την οργάνωση Lighthouse Relief για τον καθαρισμό των ακτών
29 Αυγούστου 2017

Μυτιλήνη 19/7/17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη της Συνύπαρξης από την πρώτη στιγμή που έγινε ο καταστρεπτικός σεισμός της 12ης Ιουνίου ’17 εκδήλωσαν το ενδιαφέρον και την διαθεσιμότητα τους σε δράσεις που θα ανακουφίσουν τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας. Έτσι, μετά από προφορικές συνεννοήσεις έστειλαν και επιστολή στους υπεύθυνους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, προσφέροντας εθελοντική εργασία όπου χρειάζεται από τα μέλη της καθώς και από πρόσφυγες-μετανάστες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να βοηθήσουν. Επίσης κατατέθηκε χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Βρυσαγωτών Αθήνας.

Σήμερα, Τετάρτη 19/7 έγινε η πρώτη τέτοιου είδους δράση. Μέλη της Συνύπαρξης μαζί με αφρικανούς πρόσφυγες από Νιγηρία, Ουγκάντα, Γκάνα, Αιθιοπία και με τη συμμετοχή φοιτητριών από την οργάνωση Help International των ΗΠΑ, επισκέφτηκαν το Ακράσι, ένα από τα χωριά που χτυπήθηκαν από το σεισμό.

Εκεί, σε συνεννόηση και με την καθοδήγηση της προέδρου κ. Πέμης Καρπέλη, καθαρίστηκε και ασπρίστηκε η αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου όπου γίνονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, καθαρίστηκε μια πλατεία και ασπρίστηκαν πεζούλια στην είσοδο του χωριού.
Σε καφενείο του χωριού, τέλος, προσφέρθηκε μετά τη δουλειά, γεύμα.