Έκθεση “Με όνειρο την Ελπίδα” και προβολή ταινίας
13 Μαρτίου 2017
Η κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία
20 Μαρτίου 2017

                                                                                                                                                                                     Μυτιλήνη 15-3-2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Τετάρτη 15/3 πραγματοποιήθηκε το Δεύτερο Βιωματικό Διαπολιτισμικό Εργαστήριο με παιδιά και νέους που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στη Λέσβο (Καράτεπε, Ιλιαχτίδα, Κάριτας) και μαθαίνουν μουσική, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος “Mπορούμε ΜΑΖΙ”, που συντονίζει η ΣΕΠ Όλγα Ορφανίδου του Καρα Τεπε.

Με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών “Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο” και της ΑRT Angels relief Team (Εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα και Δημιουργική πλατφόρμα), έγινε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου (όπου φοιτούν και παιδιά Ρομά), μετά από πρόσκληση του διευθυντή κ. Γιώργου Ζορμπά και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η ιδρύτρια της ΑRT Angels relief Team Angela María Arbelaez μίλησε στα παιδιά ενώ η Μaria Francisca Rocca Arbelaez, απόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής της Ιερουσαλήμ -JAMD παρουσίασε τους μαθητές της τα προσφυγόπουλα που έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τους μαθητές του σχολείου.
Εξαιρετική φιλοξενία επιφύλαξαν οι εκπαιδευτικοί που είχαν ετοιμάσει κεράσματα και μικρά δωράκια για τα παιδιά. Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους!