Διάθεση ρούχων
14 Φεβρουαρίου 2017
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τη Συνύπαρξη για το έτος 2017
1 Μαρτίου 2017

Μυτιλήνη 20 Φεβ 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα μέλη της Συνύπαρξης ανακοινώνουν με υπερηφάνεια και χαρά την βράβευση της Σοφίας Κουφοπούλου, μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, ως INSPIRATIONAL WOMAN OF THE YEAR 2017 (Γυναίκα που εμπνέει της χρονιάς) του Κρατικού Πανεπιστημίου του Michigan, το οποίο ακολούθησε την βράβευσή της από το τμήμα της Κοινωνιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου, ως καλύτερη καθηγήτρια για Undergraduate Teaching (προπτυχιακή διδασκαλία) το 2016.

 Η Σοφία, κατά την διάρκεια του προγράμματος Study Abroad (Σπουδές στο εξωτερικό) το οποίο διοργανώνεται στην Λέσβο εδώ και πολλά χρόνια από την ίδια και τον καθηγητή Brendan Mullan, έφερε σε επαφή τους φοιτητές της με Σύρους και Αφγανούς μετανάστες. Με την καθοδήγηση της ίδιας και σε συνεργασία με την Συνύπαρξη που με τις μικρές της δυνάμεις στηρίζει το πρόγραμμα εδώ και 16 χρόνια που αυτό διεξάγεται, οι φοιτητές της βοήθησαν έμπρακτα τους πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν από την Τουρκία, με σκοπό την επαφή τους με την κοινωνία της Λέσβου, συνδέοντας τα μαθήματα της με τον σκοπό αυτό. Πολλοί από τους Αμερικάνους φοιτητές της επέστρεψαν στην Λέσβο και σε εθελοντική βάση συνέχισαν να βοηθάνε πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα μέλη της Συνύπαρξης, στέλνουν τα συγχαρητήρια, αλλά και την αγάπη τους, συμμετέχοντας στη χαρά της Σοφίας και της οικογένειάς της, που όλα αυτά τα χρόνια συμπαραστέκεται και τη στηρίζει ενεργά.